Nyheder

Undersøgelse af døgnanbragte plejebørns digitale kontakt til forældre og øvrige familienetværk

Kontakten mellem døgnanbragte børn og deres forældre, søskende, bedsteforældre og andet familienetværk er betydningsfuld for barnet, og der er flere undersøgelser, der belyser de fysiske samvær.  Men der er ikke lavet undersøgelser af den kontakt, som ligger derudover. Fabu har derfor udviklet en undersøgelse af den digitale kontakt, som døgnanbragte børn har med deres forældre og øvrige familienetværk, da vi ønsker at indsamle viden og erfaring om emnet.
Læs mere

Nu vi taler om adoption uden samtykke…

Torsdagens dokumentar – ”Hvem skal være min mor og far” – på TV 2 gav os et delvist indblik i den svære proces, en familie må gennemgå, når der er udsigt til en eventuel bortadoption uden forældrenes samtykke.
Læs mere

Indblik: Fabus arbejde det seneste år

Gennem det seneste år har vi i Fabu samarbejdet med en lang række kommuner, forældre, plejebørn, plejefamilier, opholdssteder og observationshjem. Her er nogle nedslag over vores mange aktiviteter.
Læs mere

Den digitale kommunikation mellem plejebørn og biologiske familier kan være en hvepserede

Døgnanbragte børns digitale kommunikation med deres familienetværk påvirker dem ofte negativt. Det vurderer plejeforældre i en ny undersøgelse fra Fabu.
Læs mere

Fabu har nu eget ICS-team

Fabu har nedsat sit eget ICS-team, der med udgangspunkt i ICS-metoden er klar til at udarbejde børnefaglige undersøgelser for landets kommuner.
Læs mere

Fabu tilbyder også familieindsatser i påskeferien

Coronakrisen har været særligt hård ved udsatte familier, der gennem et år har fået forværret deres situation. Hos Fabu gør man en forskel for netop disse familier – også i den kommende påskeferie.
Læs mere

Fabu søger selvstændige samværskonsulenter med CVR-nummer

Primært til samværsopgaver på Syd- og Vestsjælland.

Kunne du tænke dig at arbejde med samspillet mellem anbragte børn og deres forældre? Fabu ople­ver øget efterspørgsel på samværsløsninger omkring vores samværshuse i Vordingborg og Holbæk.
Læs mere

Fabu får ny souschef fra Socialstyrelsen

Chefkonsulent fra Socialstyrelsen Louise Cardinaal starter mandag den 5. oktober som ny souschef i Fabu.
Læs mere

Fabu er i fuld gang som VISO-leverandør

Som VISO-leverandør vil Fabu i endnu højere grad komme til at bidrage med rådgivning i de komplekse sager på det specialiserede børne- og ungeområde.
Læs mere

Fabu yder indsatser i udsatte familier alle ugens dage

Fabus konsulenter kan med kort varsel tilbyde støttende og udviklende familiearbejde – både i form af mindre indsatser og til forebyggelse af anbringelser.
Læs mere

Fabu skal udbrede viden om samarbejdssamtaler

Fabu skal som en del af projektet "Mig og min plejefamilie" afholde samarbejdssamtaler mellem udvalgte forældre og plejeforældre - og efterfølgende uddanne familieplejekonsulenter til selv at varetage samarbejdssamtaler.
Læs mere

Netværksplejefamilier har brug for støtte og vejledning

Netværkspleje kan være en rigtig god – og til tider den bedste – løsning. Men de tætte relationer, der ofte kommer til at skulle varetage den daglige omsorg for barnet, har brug for mindst lige så meget støtte som enhver anden familieplejeanbringelse.
Læs mere

Fabu er en del af LIVSVÆRK, som er en organisation for børn og unge, der i en periode af deres liv har brug for særlig støtte og omsorg. Vi er ca. 1000 professionelle voksne, der deler hverdag med ca. 800 børn og unge i hele Danmark.