Nyheder

Fabu tilbyder også familieindsatser i påskeferien

Coronakrisen har været særligt hård ved udsatte familier, der gennem et år har fået forværret deres situation. Hos Fabu gør man en forskel for netop disse familier – også i den kommende påskeferie.
Læs mere

Fabu søger selvstændige samværskonsulenter med CVR-nummer

Primært til samværsopgaver på Syd- og Vestsjælland.

Kunne du tænke dig at arbejde med samspillet mellem anbragte børn og deres forældre? Fabu ople­ver øget efterspørgsel på samværsløsninger omkring vores samværshuse i Vordingborg og Holbæk.
Læs mere

Undersøgelse af døgnanbragte plejebørns digitale kontakt til forældre og øvrige familienetværk

Kontakten mellem døgnanbragte børn og deres forældre, søskende, bedsteforældre og andet familienetværk er betydningsfuld for barnet, og der er flere undersøgelser, der belyser de fysiske samvær.  Men der er ikke lavet undersøgelser af den kontakt, som ligger derudover. Fabu har derfor udviklet en undersøgelse af den digitale kontakt, som døgnanbragte børn har med deres forældre og øvrige familienetværk, da vi ønsker at indsamle viden og erfaring om emnet.
Læs mere

Fabu har nu eget ICS-team

Fabu har nedsat sit eget ICS-team, der med udgangspunkt i ICS-metoden er klar til at udarbejde børnefaglige undersøgelser for landets kommuner.
Læs mere

Ledige pladser på grundkursus for netværksplejefamilier.

Fabu udbyder 2 ledige pladser på 4 dages grundkursus for netværksplejefamilier med aflastnings- eller døgnplejebørn. Kurset afholdes i Hillerød 22. og 24. april samt 6. og 8. maj 2021.
Læs mere

Fabu udbyder nu et grundkursus udelukkende for slægtsplejefamilier

I forbindelse med udbud af pladser på vores netværkskursus, er der efterspurgt et tilsvarende grundkursus for slægtsplejefamilier og et sådant er etableret og afholdes i Rødovre d. 31.5 maj samt d. 4. , 11. og 14. juni 2021.
Læs mere

Fabu får ny souschef fra Socialstyrelsen

Chefkonsulent fra Socialstyrelsen Louise Cardinaal starter mandag den 5. oktober som ny souschef i Fabu.
Læs mere

Fabu er i fuld gang som VISO-leverandør

Som VISO-leverandør vil Fabu i endnu højere grad komme til at bidrage med rådgivning i de komplekse sager på det specialiserede børne- og ungeområde.
Læs mere

Fabu yder indsatser i udsatte familier alle ugens dage

Fabus konsulenter kan med kort varsel tilbyde støttende og udviklende familiearbejde – både i form af mindre indsatser og til forebyggelse af anbringelser.
Læs mere

Fabu skal udbrede viden om samarbejdssamtaler

Fabu skal som en del af projektet "Mig og min plejefamilie" afholde samarbejdssamtaler mellem udvalgte forældre og plejeforældre - og efterfølgende uddanne familieplejekonsulenter til selv at varetage samarbejdssamtaler.
Læs mere

Netværksplejefamilier har brug for støtte og vejledning

Netværkspleje kan være en rigtig god – og til tider den bedste – løsning. Men de tætte relationer, der ofte kommer til at skulle varetage den daglige omsorg for barnet, har brug for mindst lige så meget støtte som enhver anden familieplejeanbringelse.
Læs mere

Jubilæumsportræt: 25 år i Fabus tjeneste

I snart 50 år har Marianne Jensen hjulpet udsatte børn og unge med at finde et ståsted i livet – blandt andet i rollen som konsulent og underviser i Fabu. I anledning af hendes 25 års jubilæum i netop Fabu løfter hun her sløret for, hvad der får hende ud af sengen om morgenen, og hvad der bekymrer hende på det specialiserede børneområde.
Læs mere

Fabu er en del af LIVSVÆRK, som er en organisation for børn og unge, der i en periode af deres liv har brug for særlig støtte og omsorg. Vi er ca. 1000 professionelle voksne, der deler hverdag med ca. 800 børn og unge i hele Danmark.