Mennesket er motiveret for at løse sine problemer og leve et meningsfuldt liv. Barriererne kan dog være så store og råderummet så lille, at der er brug for professionel hjælp.

Som professionelle risikerer vi at hjælpe for meget, for lidt, forkert, mest for vores egen skyld eller kun med det synlige.

Når vi alligevel lykkes med at hjælpe andre, så skyldes det vores evne til perspektivskifte og vores evne til fleksibelt at vælge mellem styrende, vejledende og følgende metoder.

Den 29. august vil psykolog Dorthe Birkmose sætte fokus på professionel hjælpekunst, og hvordan vi lykkes med at hjælpe.

Dorthe Birkmose er mest kendt for den dystre bog ”Når gode mennesker handler ondt” om, hvordan afmagtsfølelser, omsorgstræthed og moralsk stress kan føre til forråelse som en mestringsstrategi.

Nu har hun udgivet den mere håbefulde bog ”Mennesket er motiveret” om, hvordan hjælpekunsten gang på gang lykkes i praksis – trods det psykiske slid og trods målstyringen.

 

Om Dorthe Birkmose

Dorthe Birkmose er uddannet psykolog (cand.psych.) fra Århus Universitet i 2001 med speciale i mang­lende erkendelse.

Efter nogle år som neuropsykolog på handicapområdet blev hun selvstændig psykolog i 2004. Dorthe Birkmose har skrevet bøgerne ”Når gode mennesker handler ondt” og senest ”Mennesket er motiveret”.

 

Praktisk info

Arrangør: Fabu

Målgruppe: Sagsbehandlere, familierådgivere eller -behandlere og andre professionelle, hvis arbejde omfatter at understøtte udsatte menneskers egen motivation.

Tid og sted: Rødovregård (lokale: Loen)
Kirkesvinget 1, 2610 Rødovre, tirsdag den 29. august 2023
Der serveres en sandwich kl. 11.30
Oplægget er fra kl. 12 – 16.

Tilmelding: Deltagelse er gratis – og tilmelding nødvendig via kursus@fabu.dk senest den 23. august 2023. Der vil blive opkrævet et ”No show” gebyr på kr. 500,- ved udeblivelse uden framelding.

Ved tilmelding bedes du i mailen angive: navn, stillingsbetegnelse/funktion, ansættelsessted og EAN-nummer.