Temaeftermiddag om professionel hjælpekunst

Den 29. august holder Fabu og psykolog Dorthe Birkmose temaeftermiddag om professionel hjælpekunst, og hvordan man lykkes med at hjælpe – trods det psykiske slid og målstyringen.

Juni 2023
Læs mere

Faciliterende samtaler mellem børn og forældre

Når kontakten mellem barn og forældre er belastet, gået i hårdknude eller afbrudt
kan opbyggende samtaler være med til at skabe udvikling i relationen mellem barn og forældre.
Læs mere

Fabu har nu eget ICS-team

Fabu har nedsat sit eget ICS-team, der med udgangspunkt i ICS-metoden er klar til at udarbejde børnefaglige undersøgelser for landets kommuner.

Februar 2021
Læs mere

Støttet og overvåget samvær

I Fabu udfører vi alle typer overvåget og støttet samvær for familier med børn i alle aldre.
Læs mere

Undersøgelse af døgnanbragte plejebørns digitale kontakt til forældre og øvrige familienetværk

Kontakten mellem døgnanbragte børn og deres forældre, søskende, bedsteforældre og andet familienetværk er betydningsfuld for barnet, og der er flere undersøgelser, der belyser de fysiske samvær.  Men der er ikke lavet undersøgelser af den kontakt, som ligger derudover. Fabu har derfor udviklet en undersøgelse af den digitale kontakt, som døgnanbragte børn har med deres forældre og øvrige familienetværk, da vi ønsker at indsamle viden og erfaring om emnet.

April 2021
Læs mere

Nu vi taler om adoption uden samtykke…

Torsdagens dokumentar – ”Hvem skal være min mor og far” – på TV 2 gav os et delvist indblik i den svære proces, en familie må gennemgå, når der er udsigt til en eventuel bortadoption uden forældrenes samtykke.

Maj 2021
Læs mere

Indblik: Fabus arbejde det seneste år

Gennem det seneste år har vi i Fabu samarbejdet med en lang række kommuner, forældre, plejebørn, plejefamilier, opholdssteder og observationshjem. Her er nogle nedslag over vores mange aktiviteter.

Maj 2021
Læs mere

Den digitale kommunikation mellem plejebørn og biologiske familier kan være en hvepserede

Døgnanbragte børns digitale kommunikation med deres familienetværk påvirker dem ofte negativt. Det vurderer plejeforældre i en ny undersøgelse fra Fabu.

Oktober 2021
Læs mere

Film til børn om samvær i Fabu

Fabu har lavet en film til børn om, hvordan det er at have samvær i Fabu. Filmen kan blandt andet bruges af sagsbehandlere og plejeforældre til at forberede barnet og familien inden en samværssituation.
Læs mere

Galleri

Billeder fra Fabus lokaler
Læs mere

Familievejledning og familiebehandling – paragraf 52

Vores erfarne konsulenter kan med kort varsel yde støttende og udviklende familiearbejde til forebyggelse af anbringelser.
Læs mere

Film til forældre om samvær i Fabu

Fabu har lavet en kort animationsfilm til forældre om, hvordan det er at have samvær i Fabu.

April 2022
Læs mere

Custom post type to handle all the Features

Fabu er en del af LIVSVÆRK, som er en organisation for børn og unge, der i en periode af deres liv har brug for særlig støtte og omsorg. Vi er ca. 1000 professionelle voksne, der deler hverdag med ca. 800 børn og unge i hele Danmark.