Anbragte børns samvær med deres biologiske familie har stor betydning for deres trivsel og udvikling. Samtidig er det et svært felt, hvor der ofte er mange dilemmaer og store uenigheder: Hvor meget skal barnet se sine forældre? Hvordan kan samværet udformes, så det er bedst muligt for barnet? Hvordan kan vi forstå børns reaktioner omkring samværet? Hvordan får vi indblik i barnets egne perspektiver på samværet? Hvordan kan vi samarbejde godt, selvom vi er uenige?
Det kræver, at vi alle er klædt godt på – at den teoretiske viden er stor og værktøjskassen er fyldt godt op.
Tirsdag den 29. oktober afholder Fabu og psykolog Thilde Westmark gratis oplæg om samvær. Sigtet med oplægget er at blive klogere på, hvordan vi kan finde (mere) konstruktive veje i de svære situationer og perioder, som der kan opstå omkring samværet.
Oplægget henvender sig til plejeforældre, socialrådgivere, familiepleje- og samværskonsulenter, ledere og andre fagpersoner, der samarbejder om samvær.
I får ny inspiration til…
Den teoretiske rygsæk:
- Hvad er det vigtigt at have blik for omkring plejebørns samvær med deres forældre?
Den metodiske rygsæk:
- Hvordan kan man håndtere, når man oplever, at barnet reagerer på samværet? Hvad kan man gøre inden, under og efter samværet?
- Hvordan taler man med børnene om deres forældre – også de børn, som ikke ser eller vil se deres forældre?
- Hvordan kan man bedst samarbejde med biologiske forældre, der er ramt af store udfordringer?
Undervisningsform:
Thildes oplæg vil veksle mellem konkrete eksempler, teoretiske pointer, beskrivelser af handlemuligheder og filmklip. Der vil være mulighed for spørgsmål undervejs og bagefter får I tilsendt Thildes materiale.
Om Thilde Westmark
Thilde Westmark arbejder som psykolog og partner i inpraxis. Hun har været involveret i flere udviklingsprojekter på anbringelsesområdet. Hun superviserer plejefamilier, socialrådgivere, familieplejekonsulenter, samværskonsulenter, ledere og har også selv samtaler med anbragte børn og unge. Som underviser er Thilde levende, og hun vægter, at indholdet skal være relevant for jeres dagligdag – og gøre en konkret forskel for de børn, som det hele handler om.
Praktisk info
Tid og sted:
Tirsdag den 29. oktober kl. 12-16
Rødovregård (lokale: Loen)
Kirkesvinget 1, 2610 Rødovre
Der serveres en sandwich ved ankomst.
Tilmelding: Deltagelse er gratis – men tilmelding nødvendig. Send en mail til kursus@fabu.dk og angiv navn, stillingsbetegnelse/funktion, kommune og EAN-nummer.
Tilmelding senest den 11. oktober.
Ved udeblivelse uden framelding vil der blive opkrævet et ”no-show” gebyr på kr. 500.
Der vil være en max deltagelse på 3 personer fra samme kommune.